Konferencia

A Zöld Hősök előadássorozat első állomásaként Bea Johnson, francia származású, Amerikában élő blogger és író, a hulladék- és pazarlásmentes életmód egyik legjelentősebb képviselője látogatott el Budapestre.

Elképesztő, de igaz: Bea Johnson családja pusztán 1 liter hulladékot termel egy év alatt!

A teltház előtt tartott személyes hangvételű, humoros, gazdag tartalmú előadásában elmesélte, miként is jutott el családjával a szinte nulla hulladékig. Beszélt kedvező és negatív tapasztalatairól egyaránt, melyek az alternatív megoldások keresése során érték. Emellett tippeket is adott, hogyan is valósíthatnánk meg mindezt mi magunk is, egyszerűen, időt, energiát és pénzt megtakarítva.

A hangulatos, csaknem négy órán át tartó izgalmas este műsorvezetője Bombera Krisztina volt. Bea Johnson fellépése előtt, mintegy ráhangolódásként, érdekes előadásokat hallhattunk a környezet védelméről Erdős Lászlótól, az MTA Ökológiai Kutatóközpont tudományos munkatársától, egyben a Zöld hősök című könyv írójától, Urbán Csillától, a Humusz alelnökétől, Palásti Lászlótól, a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) hulladékgazdálkodási osztályvezetőjétől. Kerekasztal-beszélgetésünkön Dorogi Gabriella az FKF szóvivője, Kump Edina, a Hulladékmentes.hu szerkesztője és Vadon János, a Reggeli Show műsorvezetője a környezetvédelem elkötelezett híveként osztotta meg gondolatait.

Sajtómegjelenések:
A hulladékmentesség témaköre igen népszerűnek bizonyult. Büszkén mutatjuk, milyen sok megjelenést generált a médiában.
A sajtómegjelenések megnyitásához kattintson ide!

Támogatók:

Támogatóink